Опалювальна система до запуску готова на 95%: Толоконніков про опалення в Херсоні та області

7 месяцев назад 0

Наразі опалювальна система в Херсоні до запуску готова на 95%. Планують подавати тепло до осель в середині листопада.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомив начальник управління внутрішньої та інформаційної політики Херсонської обласної військової адміністрації Олександр Толоконніков.

“Коли середньодобова температура триматиметься 3 дні нижче 8 градусів, то будемо підключати”, – додав він.

Також Толоконніков зазначив, що готові забезпечити теплом мікрорайон Острів, з яким були проблеми минулого опалювального сезону.

“Зараз котельні підготовлені для запуску. Навіть пробурили ще одну свердловину на території, для того, щоб підкачувати воду. На всякий випадок завезені генератори. Готуємо їх до опалювального сезону”, – розповів речник.

Крім того, відомо, що в області деревиною потрібно забезпечити 14 тисяч домоволодінь. Наразі для 10 тисяч надають паливний матеріал ХОВА, партнери та міжнародні організації.

“Залишаються 4 тисячі домоволодінь, які треба буде забезпечити. Це близько 21 кубометр деревини або опалювального матеріалу”, – додав Олександр Толоконніков.

Але він зазначив, що у першу чергу будуть опікуватися та відправляти дрова для опалення в ті населенні пункти, які розташовані вздовж Дніпра та  перебувають під постійними обстрілами, де немає електропостачання та газопостачання.

За словами Толоконнікова, туди відправлятимуть і буржуйки, і паливний матеріал.

Також він розповів, аби отримати допомогу треба звертатися до старости.

“У своїх громадах є старости. Старости подають ці потреби на громади, громади подають на райони, райони подають далі”, – сказав речник.

Нагадуємо, голова ХОВА Олександр Прокудін говорив, що відновити централізоване теплопостачання в херсонському мікрорайоні Острів планується не пізніше 15 листопада.

Начальник ХМВА повідомляв, що до осінньо-зимового періоду в місті вже підготовлені 33 котельні, на чотирьох – тривають ремонтні роботи.