ОСББ по-херсонськи: квартплата в кишеню керівника

5 лет назад 0

Саме такий неочікуваний результат ведення господарської діяльності встановили спеціалісти управління податків і зборів з фізичних осіб ГУ ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під час розгляду скарги небайдужих херсонців — мешканців ОСББ.

За детальною інформацією, наданою громадянами Херсона, ревізори провели контрольно-перевірочні заходи щодо діяльності ОСББ. Об’єднання співвласників багатоповерхових будинків уклало договір про надання послуг з прибирання будівель та прибудинкових територій, обслуговування водопровідних мереж, систем опалення та водовідведення, а також дрібних ремонтних робіт із компанією «А». При співставленні з наявною податковою інформацією аудитори встановили, що фірма не звітувала до податкової про суми нарахованих та виплачених доходів. За словами керівника, комплексне обслуговування будинків він здійснював самостійно, без застосування найманих працівників.

А далі було найцікавіше…

Під час опрацювання первинних документів фіскали відстежили, що протягом трьох років діяльності компанії «А» директор отримав значні суми за надання аналогічних послуг із комплексного обслуговування будинків та прибудинкових територій за договорами від 60 ОСББ. Засновник та керівник в одній особі зняв чотири мільйони гривень з карткового рахунку у вигляді позички самому собі з терміном повернення — 5 років. За результатами перевірки підприємству-«кредитору» визначено податкові зобов’язання з неоподаткованого доходу, який надходив за весь термін «сумнівної» діяльності та донараховано штрафні санкції.

Шановні херсонці! Давайте разом подбаємо про раціональне використання коштів місцевих громад, ОСББ та інших неприбуткових установ, вчасну сплату податків та зборів до бюджетів та офіційне працевлаштування найманих працівників! Тільки спільний контроль та небайдужа громадянська позиція допоможуть спрямувати податки на соціально- кономічний розвиток Херсонщини!

Прес-служба Головного управління
ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі