П’ять років позбавлення волі умовно – в Херсоні засудили двох “помічників” коригувальників»/>

5 месяцев назад 0

Херсонців Владислава Жосана та Ларису Резнік визнали винними у коригуванні вогню російської армії. Херсонський міський суд призначив обом по п’ять років позбавлення волі, але звільнив від покарання з іспитовим строком.

Вироки оприлюднено в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Правоохоронці довели, що 17 серпня цього року Владислав Жосан телефоном розповів знайомому про розташування блокпоста та місце дислокації формувань ЗСУ в передмісті. А той знайомий, як виявилося, співпрацював із представниками країни агресора. В результаті російські війська тричі: 20 й 26 серпня та 05 вересня обстріляли вказані позиції з артилерії та баражуючими боєприпасами (дронами).

Лариса Резнік живе в багатоповерхівці мікрорайону 4 Таврійський. З її балкона видно поле, де 30 серпня стояли українська військова техніка з особовим складом. Знайомий попросив жінку зробити та скинути йому через телеграм фотографію поля з військовими. Лариса так і вчинила. А знайомий передав цю інформацію співробітнику правоохоронного органу окупаційної влади й так скоригував обстріли з боку збройних сил країни-агресора.

Обидва, Владислав Жосан та Лариса Резнік, зізналися у скоєному й підписали з представниками прокуратури угоду про визнання винуватості.

Владислав Жосан погодився на покарання у п'ять років позбавлення волі з випробувальним строком три роки. Чоловік раніше не судимий, має на утриманні неповнолітню дитину та батьків похилого віку.

Лариса Резнік погодилася на п'ять років позбавлення волі з випробувальним строком два роки. Жінка заміжня, неповнолітніх утриманців не має, інвалід II групи.

Херсонський міський суд визнав Владислава Жосана та Ларису Резнік винними у злочині, передбаченому частиною 2 статті 114-2 Кримінального кодексу України: “Поширення інформації про переміщення, рух або розташування Збройних Сил України чи інших утворених відповідно до законів України військових формувань, за можливості їх ідентифікації на місцевості, якщо така інформація не розміщувалася у відкритому доступі Генеральним штабом Збройних Сил України, Міністерством оборони України або іншими уповноваженими державними органами, вчинене в умовах воєнного або надзвичайного стану, – карається позбавленням волі на строк від п’яти до восьми років”.

Суд затвердив угоди про визнання винуватості.

23 жовтня російському агенту, якого в травні цього року затримала контррозвідка СБУ під час фотографування місцевого підприємства Укроборонпрому, суд призначив довічне ув'язнення.