До переліку програми «Велике будівництво» 2022 року на Херсонщині увійшло більше 20 соціальних об’єктів

2 года назад 0

Сьогодні,  23 грудня, під час пресконференції голови облдержадміністрації Геннадія Лагути з представниками засобів масової інформації Херсонщини, яка відбулася у міжнародному аеропорту «Херсон», очільник області торкнувся теми реалізації програми Президента «Велике будівництво». За його думкою, цей проект вже довів свою ефективність, адже вдалося збудувати рекордну кількість доріг, відреконструювати низку медичних закладів, шкіл та садочків, побудувати нові стадіони та ЦНАП.

В цілому, цього року на Херсонщині програму реалізовано на понад 98%, тож область увійшла до п’ятірки лідерів серед усіх регіонів країни.

«Для всієї команди облдержадміністрації реалізація програми буде пріоритетним завданням і у 2022 році. Плани маємо амбітні, зокрема, буде реалізовано 5 перехідних проєктів, відремонтовано 4 школи, 5 дитсадочків. Особливу увагу зосередимо на споруджені спортивних майданчиків та стадіонів, а також буде реалізовано об’єкт культури. Окрім того, за попередніми планами у новому 2022 році передбачається проведення ремонту понад 130 км автодоріг загального користування місцевого значення. Також ведуться переговори щодо залучення кредитних коштів у сумі 600 млн грн для здійснення капітального ремонту додатково 37,5 км шляхів«, — зазначив Геннадій Лагута.

Також він проінформував, що у новому році продовжиться і будівництво об’єктів-довгобудів. Зокрема, другої черги шляхопроводу «ХБК-Таврійський», школи № 23 у Таврійському мікрорайоні, комплексу по сортуванню побутових відходів за межами міста Берислав, Центру олімпійських видів спорту «Н2О Нова Каховка» та інші.

Геннадій Лагута зазначив, до формування переліку об’єктів «Великого будівництва» у наступному році намагалися підходити комплексно. Зокрема, тісно співпрацювали з головами районів та територіальних громад, аби чути їх пропозиції, адже розвиток області та кожного її населеного пункту залежить від ефективної роботи всіх гілок влади.