Підозрюється в колабораціонізмі Оксана Довбня: очолила окупаційну адміністрацію Тавричанської громади

8 месяцев назад 0

У колабораціонізмі підозрюється жителька села Тавричанка Довбня Оксана Анатоліївна 1 грудня 1977 року народження. Під час окупації Херсонської області добровільно обійняла посаду “голови Тавричанського територіального управління Каховської військово-цивільної адміністрації”.

Про це йдеться  на сторінці Офісу Генерального прокурора.

За даними слідства, у липні 2022 року вона погодилася співпрацювати з представниками держави-агресора. Підозрювана, 45-річна Оксана Довбня, у незаконно створеному органі здійснювала організаційно-розпорядчі та адміністративно-господарські функції.

Зокрема, впроваджувала окупаційний режим на території громади.

Її дії було кваліфіковано за ч. 5 ст. 111-1 ККУ – передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 10 до 15 років із позбавленням права обіймати певні посади та з конфіскацією майна або без такої.

Жителю Скадовська Миколі Полікарпову заочно повідомили про підозру в пособництві РФ (ч. 2 ст. 111 КК України). Йому загрожує увʼязнення на строк від 10 до 12 років із конфіскацією майна.

Херсонська обласна прокуратура повідомила про підозру в колабораціонізмі депутату Каховської районної ради VIII скликання від партії Ігоря Колихаєва “Нам тут жити” Ігорю Дикусі, 21 червня 1960 року народження. Йому загрожує позбавлення волі терміном до 10 років.