Підозрюється у пособництві РФ херсонець, який очолив один з відділів «Херсонобленерго» під час окупації

9 месяцев назад 0

Заочно повідомили про підозру херсонцю у пособництві державі-агресору. Під час окупації він очолив транспортний підрозділ захопленого АТ «Херсонобленерго». Чоловікові загрожує ув'язнення від  10 до 12 років з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

За даними слідства, у червні 2022 року під час тимчасової окупації Херсона чоловік пішов на співпрацю з ворогом. Він обійняв окупаційну посаду  начальника служби транспорту захопленого росіянами АТ «Херсонобленерго». Робота підприємства тоді була спрямована на заживлення електроенергією органів окупаційної влади та збройних підрозділів РФ, ідеться в дописі.   

Як зазначається, чоловік організовував роботу підозділу, контролював за експлуатацією і ремонт автотранспорту, займався пошуком водіїв. Також він організував вивезення на лівобережжя 11 автомобілів, які були захоплені разом з іншим майном "Херсонобленерго".  

Днями фахівці АТ «Херсонобленерго» отримали обладнання  від Швеції, Фінляндії та Нідерландів за координації Міненерго: 37 трансформаторів та 5 км сталеалюмінієвого проводу, вагою 36 тонн.

Антикорупційний суд прийняв рішення про передачу активів підсанкційних російських олігархів до державного бюджету. У тому числі – 99,9% активів Акціонерного товариства "Херсонобленерго". Кінцевим бенефіціаром компанії був російський підприємець Євген Гінер.