Підсумки операції «Урожай» на Херсонщині

4 года назад 0

Під час операції «Урожай» на Херсонщині спеціальні комісії та робочі групи, до складу яких входять спеціалісти Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі, провели 80 рейдів щодо сплати податків фізичними особами-одноосібниками. Про це повідомляє прес-служба Головного управління ДПС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м. Севастополі.

Протягом травня — грудня поточного року податківці області залучили до декларування 819 фізичних осіб. Загальна сума задекларованих доходів, отриманих від самостійної обробки земельних ділянок, склала 7387 тис. гривень. Варто зазначити, що 971 тис. грн. від цієї суми спрямовано на сплату податку на доходи фізичних осіб, ще 85 тис. грн. надійшло на потреби української армії.

Податківці переконали керівників 217 сільськогосподарських підприємств офіційно працевлаштувати 1259 найманих працівників. До державної реєстрації підприємницької діяльності залучено 90 громадян, які використовували земельні ділянки з комерційною метою.

Крім того, в рамках проведення операції «Урожай» складено та направлено до суду 19 адміністративних протоколів в частині здійснення підприємницької діяльності без державної реєстрації ст.164 КУпАП. Проведено 8 документальних перевірок платників податків-сільгоспвиробників, за результатами яких донараховано 2314,7 тис. грн. податків, зборів та штрафних санкцій.

У комплексних заходах операції «Урожай», які активно проводилися спеціалістами відокремлених управлінь податкової служби області спільно з представниками територіальних громад та підрозділами держгеокадастру, передбачалося виявлення фактів використання земельних ділянок без оформлення відповідних прав на землю (договорів оренди), зокрема, шляхом проведення звірки наявної інформації щодо площі та власників (користувачів) таких земельних ділянок з даними Державного земельного кадастру.

Операція «Урожай» завершена.