Поблизу Нової Каховки окупанти проклали трубопровід для перекачування пального

2 года назад 0

Російські загарбники збудували поблизу тимчасово окупованої Нової Каховки трубопровід для перекачування пального на лівий берег Дніпра.

Про це в ефірі телемарафону єдиних новин сказала керівниця об’єднаного пресцентру оперативного командування «Південь» Наталія Гуменюк, пише Укрінформ.

«Ми продовжуємо тримати вогневий контроль над тими тимчасово окупованими територіями, де ворог розташовує свої запаси, де зосереджує техніку та озброєння. Вони намагаються вишукувати для себе варіанти переправлення через Дніпро, попри те, що ми постійно «коригуємо» стан мостів для того, щоб вони не використовувалися для переміщення важкої техніки, але легкову техніку вони туди спрямовують. І також відомо, що проклали трубопровід для перекачування пального», — зазначила вона.

Також, за словами Гуменюк, статистика останніх днів показує, що ворог продовжує ракетні атаки по низці областей, почастішали й випадки застосування дронів-камікадзе. Вона додала, що ці дрони керовані і часто змінюють маршрути під час атаки. За її словами, нині відомо, що ці дрони мають гучний двигун, який сповіщає про наближення такої атаки, і це вже сигнал для того, щоб перейти в укриття.