Поліцейські Херсонщини із початку року розшукали 85 дітей

6 лет назад 0

Вчора приблизно о 18:30 працівники відділу ювенальної превенції спільно з працівниками Скадовського відділення поліції встановили місцезнаходження двох неповнолітніх, які 6 днів тому втекли з центру соціально-психологічної реабілітації для
дітей в Херсоні. З ними втік і 16-річний хлопець, але за кілька днів він сам повернувся. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Орієнтування про розшук 17-річного та 14-річного сиріт працівники відділу ювенальної превенції поширили у соцмережах, розмістили у людних місцях: на зупинках, біля магазинів, розважальних закладів, на ринках. Поліцейські перевіряли місця концентрації молоді, опитували водіїв рейсових автобусів.

Знайти підлітків поліцейським допомогли жителі смт Лазурне. Люди розповіли, що бачили схожих хлопців. У курортному селищі працівники відділу ювенальної превенції спільної з працівниками Скадовського відділення поліції знайшли неповнолітніх втікачів на пляжі. З дітьми було все добре. Вони пояснили, що весь цей час ночували на пляжі та хотіли і далі подорожувати.

Наразі підлітків повернули у центр соціально-психологічної реабілітації для дітей. До підлітків поліцейські застосували заходи профілактичного впливу.

Як повідомив начальник відділу ювенальної превенції обласного главку поліції Ярослав Шанько, з початку 2018 року на Херсонщині поліцейські розшукали 85 неповнолітніх, які втекли з дому, будинків сімейного типу або інтернатів. 78 дітей поліцейські знайшли упродовж доби. Усіх повернули батькам або опікунам.