Поліція Херсонщини вкотре нагадує про необхідність вжиття превентивних заходів із запобігання угону автотранспорту

5 лет назад 0

Мешканець Горностаївського району повідомив в поліцію про угон автомобіля. Через півгодини транспортний засіб розшукали на сусідній вулиці. Наразі поліція встановлює особу правопорушника, який незаконно ним заволодів.

Подія сталася позавчора ввечері. Близько 19:00 в Горностаївське відділення поліції зателефонував 26-річний мешканець с. Антонівка. Чоловік розповів, що разом з товаришем вони приїхали на автомобілі «ВАЗ-2106» в гості до односельця. Та, коли через 2 години друзі зібралися їхати додому, виявилося, що автомобіль зник.

На місці події поліцейські з’ясували, що власник автівки залишив її відчиненой. При цьому ключі знаходилися в замку запалювання. В ході розшукових заходів автомобіль через півгодини був виявлений покинутим на сусідній вулиці та повернутий неушкодженим власнику.

За даним фактом відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.289 Кримінального кодексу України «Незаконне заволодіння транспортним засобом». Наразі поліція встановлює особу правопорушника, який таким чином пожартував над господарем ВАЗу.

Поліція Херсонщини вкотре нагадує водіям:

— ніколи не залишайте ключі в замку запалювання;

— завжди зачиняйте автомобіль, навіть якщо вам потрібно відлучитись на короткий час;

— бажано обладнати транспортний засіб протиугонними пристроями (сигналізація, блокувач керма або педалі тощо);

— у темну пору доби паркуйте транспорт в освітлюваному місці поблизу магазинів, банків, державних установ. Зазвичай у таких місцях є камери відеоспостереження, що може допомогти в разі вчинення угону.

Відділ комунікації поліції Херсонської області