Поліція Херсонщини закликає громадян бути більш обачними при телефонних розмовах з незнайомцями

4 года назад 0

Майже щодня мешканці Херсонщини втрачають свої заощадження спілкуючись телефоном з незнайомцями, які представляються друзями, родичами, працівниками банківських установ або операторами мобільного зв’язку. Але не кваптесь довіряти людям, які телефонують з незнайомих номерів та просять у борг гроші або назвати особисті дані. Лише за одну добу через свою довірливість троє мешканців області втратили майже 36 тисяч гривен.

Так в чергову частину Каховського відділу поліції надійшла заява від 56-річного місцевого мешканця. Чоловік розповів, що йому на мобільний зателефонував з незнайомого номера начебто його товариш. Він попросив позичити йому 26 тисяч гривень на операцію та пообіцяв повернути борг одразу після виписки з лікарні. Заявник перерахував гроші на картку, номер якої продиктував приятель. А коли через кілька годин чоловік передзвонив своєму другові, щоб дізнатися чи надійшли кошти, виявилося, що ніяких грошей товариш не просив.

Таким самим чином 61-річна мешканка Нової Каховки перерахувала 3500 гривень своєму «племіннику», який також зателефонував з незнайомого номера та попросив гроші в борг.

А 35-річний житель з с. Зміївка Бериславського району думав, що розмовляє зі співробітником банку, та без всіляких підозр назвав незнайомцю усі реквізити банківської картки, а через півгодини з його рахунку зникли майже 7 тисяч гривень.

Шановні громадяни! Поліція Херсонщини закликає вас бути більш обачними та не довіряти особам, які можуть ввести вас в оману. Дзвінок на мобільний із невідомого номера – перший сигнал, що ваш співрозмовник може виявитися шахраєм. Попередьте своїх батьків, родичів, сусідів, особливо літнього віку, про такі види шахрайства, щоб уникнути біди в подальшому та зберегти гроші.

Кілька порад, як вберегтися від шахраїв:

— ретельно перевіряйте інформацію, яку вам повідомляють;

— якщо, що ваші знайомі просять гроші у борг обов’язково перетелефонуйте їм на номер з вашої записної книги або їх родичам, щоб дізнатися чи дійсно їм потрібна допомога;

— не поспішайте виконувати вказівки незнайомих вам людей;

— ніколи та нікому не повідомляйте PIN-код, CVV код або інші реквізити картки;

У разі, якщо ви стали жертвою шахраїв, звертайтесь до найближчого відділення поліції або телефонуйте «102».

Відділ комунікації поліції Херсонської області