Поліція кваліфікує подію, що сталася на Великдень в обласному центрі в мікрорайоні «Корабел», як хуліганство, вчинене групою осіб

4 года назад 0

Нагадаємо, ввечері 19 квітня група молодиків, у складі якої перебували і неповнолітні, спричинили тілесні ушкодження чотирьом жителям мікрорайону «Корабел». Згодом були встановлені особи ще трьох потерпілих, які постраждали від протиправних дій цієї компанії. Наразі за даними фактами слідчими Корабельного відділення поліції розслідується кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.2 ст.296 Кримінального кодексу України (хуліганство, вчинене групою осіб, тобто грубе порушення громадського порядку з мотивів явної неповаги до суспільства, що супроводжувалося особливою зухвалістю).

Як повідомив заступник начальника поліції Херсонщини Микола Вербицький, розслідування даного злочину перебуває на контролі керівництва обласного главку поліції. В ході досудового розслідування зібрано достатні докази та повідомлено про підозру в скоєнні злочину чотирьом особам із зазначеної групи, вирішується питання про обрання їм міри запобіжних заходів. Досудове розслідування у кримінальному провадженні триває. Також з’ясовується роль інших учасників групи в скоєнні правопорушень. Санкція статті передбачає покарання в вигляді обмеження волі на строк до 5 років або позбавлення волі на строк до 4 років.

Відділ комунікації поліції Херсонської області