Поліція відкрила ряд кримінальних проваджень за фактами резонансних подій на Херсонщині

6 лет назад 0

На Херсонщині під час затримання небезпечного злочинця поліцейські не постраждали. За фактами резонансних подій відкрито 7 кримінальних проваджень. Нагадаємо, у неділю ввечері впродовж півтори години в поліцію зателефонували власники трьох продовольчих магазинів. Вони заявили, що невідомий чоловік, погрожуючи гранатою, заволодів із каси грошовими коштами. Поліцейські встановили, що зловмисник пересувається на автомобілі «Джилі Кросс». Було введено план «Перехоплення». Через годину на виїзді з м.Херсона працівники Управління патрульної поліції в Херсонській області зупинили вказаний автомобіль поблизу стаціонарного посту поліції «Консул».

З нього вийшов зловмисник та почав погрожувати гранатою працівникам поліції. В цей час на місці перебували цивільні громадяни, тому поліцейські вирішили не ризикувати життям людей та не застосовувати зброю. Після цього невідомий заволодів патрульним автомобілем і поїхав у бік м. Миколаїв.

В ході переслідування автомобіль був заблокований. Зловмисник вибіг із автомобіля з гранатою в руках. Поліцейські у відповідності до ст.46 Закону України «Про Національну поліцію» попередили та застосували табельну вогнепальну зброю. Після цього стався вибух. Підозрюваний загинув на місці. Службовий автомобіль зазнав пошкоджень. Працівники поліції не постраждали.

Особа зловмисника встановлена. Ним виявився раніше неодноразово судимий 52-річний житель м. Херсона.

Як повідомив заступник начальника обласного главку поліції Микола Вербицький, до Єдиного реєстру досудових розслідувань внесені відомості за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.1 ст.345 Кримінального кодексу України «Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу», ч.3 ст.289 ККУ «Незаконне заволодіння транспортним засобом», ч.1 ст263 ККУ «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», ч.1 ст.115 ККУ «Умисне вбивство». За фактами розбійних нападів на торгівельні заклади відкриті кримінальні провадження за ч.3 ст.187 ККУ «Розбій». Проводиться досудове розслідування.

Відділ комунікації поліції Херсонської області