Політики-колаборанти: більше половини з однієї партії

2 года назад 0

Війна в Україні вже точиться майже 4 місяці. За цей час на бік загарбників перейшли близько пів сотні українських політиків. Більшість з них, як засвідчують дані руху Чесно, з нині вже забороненої судом ОПЗЖ.

Насамперед  це лідери партії з Верховної Ради (Медведчук, Козак, Кива), і половина фракції Маріупольської міськради. Зрадниками стали представники ОПЗЖ у Мелітопольській, Енергодарській, Ізюмській міськрадах. Перейшли на службу до ворога також голови Куп’янська, Святогірська та Мілового, вони теж  обрані від ОПЗЖ.

Другу  сходинку поміж партій за кількістю зрадників посіла «Слуга народу» – п’ятеро  політиків. Це двоє народних депутатів – Олексій Ковальов (Херсонщина)  та Євген Шевченко, якого затримувала СБУ при спробі виїхати з України. У їх компанії опинилися  мер міста Південного на Харківщині Олександр Брюханов та місцеві депутати з Донецької та Харківської областей.

По три зрадники викохали у своїх лавах партії «Опозиційний блок» (Запорізька та Донецька області) і «Наш край» (Херсонщина, Чернігівщина, Сумщина). Два колаборанти зросли в лавах «Батьківщини» (обидва – в Буринській громаді на Сумщині). Рух «Чесно» опізнав двох зрадників серед членів «Євросолідарності». Однак Старосалтівський селищний голова Едуард Коновалов, за даними ЦВК, обирався як самовисуванець. Тож у ЄС одна зрадниця – депутатка Баштанської районної ради Тетяна Мезіна. Також один зрадник у складі партії «За майбутнє».