Полоненого мера Голої Пристані Олександра Бабича в Бельгії нагородили відзнакою імені Павла Адамовича

1 год назад 0

Міський голова Голої Пристані Олександр Бабич із березня 2022 року перебуває в російському полоні. Він – приклад свідомої відданості своїй Батьківщині та українцям. Повідомляють в Асоціації міст України, яка стала ініціатором подання кандидатури Бабича на премію.

Вручення Премії імені Павла Адамовича, мера Гданська, який у 2019 році загинув від смертельного поранення, відбулося 8 лютого на пленарному засіданні Європейського Комітету Регіонів у Брюсселі.

Під час заходу виконавчий директор Асоціації міст України Олександр Слобожан висловив сподівання, що отримання цієї відзнаки збереже життя всім мерам та полоненим громадянам України.

«Майже рік Україна бореться із підлою агресією, бореться не лише за свою свободу та безпеку, але й за свободу всієї Європи та демократичного світу. Важливо, що всі зараз розуміють, що ми подолаємо ворога саме спільними зусиллями.  Й особистість Олександра Бабича уособлює в собі всіх українських мерів, які продовжують виконувати свої обов’язки незалежно від обставин, часто навіть ризикуючи власним життям», – наголосив він.

Тому постаті Павла Адамовича та Олександра Бабича символізують відданість служіння місцевому самоврядуванню, людям, захисту їхніх інтересів.