Посилення російської оборони, зміна тактики. Братчук про ситуацію на лівобережжі Херсонщини»/>

5 месяцев назад 0

Армія РФ намагається посилювати оборону на лівобережжі Херсонщини, тому з'являються нові підрозділи.

Про це повідомив речник Української добровольчої армії “Південь” Сергій Братчук у телемарафоні “Єдині новини”.

“Крім того, росіяни шукають житло для того, щоб розмістити ті підрозділи, які прибувають на Лівобережжя”, – додав Братчук.

За його словами, на плацдармах, які розташовані на лівому березі Дніпра ефективно працює українська аеророзвідка та артилерія. 

Також Братчук додав, що окупаційні війська кожного дня намагаються змінювати тактику, й продовжують активно застосовувати артилерію та авіацію.  

“В останні дні ворог на техніці намагається закидувати невеличкі групи десанту в тил наших підрозділів. У результаті відповідної артилерійської підготовки, авіаційного тиску, знищується техніка російських військ, знищується цей десант”, – зазначив речник.

Окрім цього, він повідомив, що Росія для штурму формує офіцерські групи:

“За деякою інформацією, на Херсонському напрямку на штурм направляють офіцерські штурмові загони або групи. Їх формують із російських офіцерів, які мають певну провину. Такі підрозділи дійсно формуються, подивимось, наскільки вони будуть ефективні, тому що знищення таких загонів відбувається, як і десантних”.

Сергій Братчук прокоментував пошук українського підпілля на окупованій Херсонщині.

Він розповів, що окупаційна влада проводить фільтраційні заходи. Їхня мета – це виявити українське підпілля тих людей, які залишаються українцями, та не дивлячись на ці обставини намагаються допомагати ЗСУ. 

“Росіяни ці заходи проводять жорстоко, також вони намагаються організувати роботу щодо масової видачі паспортів РФ”, – сказав речник.

9 грудня, Центр нацспротиву повідомляв, що службовці зі слідчого комітету РФ шукали учасників українського підпілля в окупованому Генічеському районі на Херсонщині. 

8 грудня, за інформацією ISW, російські військові блогери стверджували, що тривають бої у Кринках, і що українські війська посилили там темп бойових дій.