Повідомили про підозру військовому РФ: залякував і ґвалтував мешканку Херсонщини

9 месяцев назад 0

За процесуального керівництва прокурорів Херсонської обласної прокуратури військовослужбовцю ЗС РФ Небієву В.А повідомлено про підозру.

Про це повідомив Офіс Генерального прокурора.

Фото Слідство.Інфо

За даними слідства, 30-річний уродженець Дагестану – молодший сержант 94-го полку оперативного призначення росгвардії під час окупації Херсонщини систематично вчиняв психологічне і фізичне насильство над місцевою жителькою.

“Залякуючи груповим зґвалтуванням, він змушував вступати з ним у статевий зв’язок. Російський військовий вихвалявся тим, що затримує місцевих жителів та піддає їх тортурам. Свої дії пояснював тим, що виконує завдання російських спецслужб”, – йдеться в дописі.

Також росгвардієць продовжував сексуальне насильство над жінкою, попри її скарги на погане самопочуття. Натомість змушував приймати ліки невідомого походження, від яких постраждалій ставало ще гірше.

За інформацією “Слідство.Інфо”, після того, як росіянин знущався з цивільних українців на Херсонщині, він поїхав до Росії, де отримав подяку за свої вчинки. Окупант з радістю фотографувався з головою району, який ставить Небієва у приклад іншим росіянам.

Фото Слідство.Інфо

Судитимуть 30-річного мешканця Донеччини Віктора Гайнуліна за фактом державної зради. У складі збройних сил РФ він у селі Томарине на Херсонщині разом з іншими бойовиками тримав у колодязі трьох цивільних чоловіків та застосовував до них тортури. Йому загрожує позбавлення волі на строк 15 років або довічне ув’язнення з конфіскацію майна.

СБУ заочно оголосила підозри російським військовим, які у період із 5 березня по 27 квітня 2022 року девʼять разів придушували мирні акції у центрі Херсона проти окупації міста. Російських військових підозрюють у порушенні законів та звичаїв війни, а саме у жорстокому поводженні з цивільним населенням.