Повідомлено про підозру ексадвокату, який працює в окупаційному уряді Херсонської області

8 месяцев назад 0

Заочно повідомлено про підозру в колабораціонізмі колишньому адвокату бойовиків і члену партії Шарія 45-річному Валентину Рибіну. Йому загрожує від 5 до 10 років в’язниці з конфіскацією майна.

Про це повідомляє Херсонська обласна прокуратура.

У листопаді 2022 року Валентин Рибін при окупантах став «в. о. директора організаційно-правового та адміністративно-господарського департаменту міністерства інформаційної політики Херсонської області».

Він організовував та контролював роботу підрозділу, займався добором працівників, укладенням договорів на постачання товарів, виконанням робіт і наданням послуг.

Також Валентин Рибін працював “головою ліквідаційної комісії” окупаційного “міністерства інформаційної політики”.

За даними порталу “Чесно”, у 2022 році Валентину Рибіну повідомили підозру в колабораційній діяльності. Того ж року він покинув країну і виїхав до Іспанії, користуючись правом як батько трьох дітей. 

19 березня 2022 році Рибін зробив у Фейсбуці публікацію, в якій критикував захисників України, які здійснюють опір російському вторгненню. У кінці посту політик вказав, що повернеться тільки коли в Україні "буде панувати Zакон", апелюючи до символів окупантів.  

У 2021 році став адвокатом підозрюваної в держзраді Вікторії Даскаліци. У 2019 році Рибін був адвокатом бразильця, який воював на Донбасі з боку бойовиків. У 2018 році був адвокатом керівника «Офіцерського корпусу» й депутатки Надії Савченко, щодо їх імовірної спроби захоплення держвлади, держперевороту та організації теракту.

У 2020 балотувався до Київської міської ради від "Партії Шарія". 

Нагадаємо, судитимуть місцевого адвоката Кирила Доценка за фактом колабораціонізму та пособництва державі-агресору. 46-річний херсонець обійняв окупаційну посаду у фонді майна Херсонської області.