Працівники відділення поліції в порту «Херсон» викрили браконьєрів з уловом на 72 тисячі гривень

5 лет назад 0

Під час чергового рейду щодо протидії рибному браконьєрству працівники водної поліції поблизу насосної станції с.Кізомис Білозерського району виявили двох браконьєрів, які на території національного природного парку «Нижньодніпровський» здійснювали вилов живих водних біоресурсів незаконними знаряддями лову. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділення поліції в порту «Херсон» Максим Жарков, у правопорушників вилучено 10 сіток загальною довжиною 500 мерів, човен, автомобіль «ВАЗ-2109», а також понад 500 штук риби: окунь, тарань, краснопірка, плоскирка, карась сріблястий та щука. Збиток природному середовищу оцінюється у 72 тисячі гривень.

Встановлено, що браконьєрами виявилися 30-річний та 37-річний жителі району. Вони пояснили, що рибу ловили нібито для себе. Відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.249 Кримінального кодексу України «Незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом» (карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеженням волі на строк до трьох років). Профілактичні заходи по недопущенню фактів браконьєрства та інших порушень правил рибальства продовжуються

Шановні громадяни! Якщо вам відомі місця незаконного вилову, переробки риби, яка в подальшому потрапляє на ринки або ж перебуває в стихійному продажу, звертайтеся до відділення поліції в порту Херсон за телефоном: 050-98-777-02 або «102».