Президент вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям, які боронили Херсонщину

2 года назад 0

Президент вручив ордени «Золота Зірка» військовослужбовцям і рідним загиблих захисників, які були відзначені званням Героя України. Серед них двоє захисників Херсонщини. 

Нагороду отримав Євгеній Пальченко, який допоміг побратимам вийти з оточення під Олешками.

"Глава держави також вручив орден старшому лейтенанту Євгенію Пальченку, який наприкінці лютого, керуючи взводом танків, допоміг особовому складу бригади вийти з оточення під Олешками, три дні утримував оборону місцевого мосту, знищив ворожу техніку, а також обороняв Мішково-Погорілове на в’їзді до Миколаєва", — йдеться у повідомленні.

Посмертно був нагороджений матрос Віталій Сканкун, він був поряд із тими, хто одними із перших давали відсіч ворогу на Кримському перешийку.

"Віталій був добровольцем, який здійснив мінування та підрив автомобільного мосту Генічеськ – Арабатська Стрілка. Загинув під час вибуху. Завдяки героїчному вчинку Віталія було значно уповільнено просування танкової колони ворога, що дало змогу підрозділу передислокуватися та організувати оборону. Нагороду з рук Президента отримала його сестра Наталія", — повідомили в Офісі Президента.