Президент України підписав закон про компенсацію за пошкоджене і знищене внаслідок бойових дій житло

1 год назад 0

Суму компенсації за зруйноване житло обіцяють розрахувати для кожного регіону України і максимально наблизити до ринкової ціни за квадратний метр.

Про це сьогодні, 17 березня, повідомив сайт Верховної Ради.

Право на компенсацію матимуть винятково громадяни України. Її надаватимуть лише за пошкоджене або знищене житло: квартири, інші житлові помешкання (скажімо, кімнати в гуртожитках), будинки садибного типу, садові й дачні будинки, об’єкти будівництва, в яких збудовано опорні та зовнішні конструкції.

Власники знищених квартир та інших житлових приміщень мають отримати житловий сертифікат. Він і підтверджуватиме гарантію держави профінансувати купівлю квартири або іншого житла в межах визначеної грошової суми. Власники сертифіката зможуть на власний розсуд обрати місцевість в Україні для його використання.

Фінансуватимуться компенсації з державного та місцевих бюджетів. А також — міжнародними фінансовими організаціями, іншими кредиторами та інвесторами. Використовуватиметься для цього міжнародна фінансова допомога, репарації та стягнення з російської федерації.