Президент України затвердив рішення РНБО про неможливість переговорів із путіним

1 год назад 0

Володимир Зеленський ввів у дію рішення РНБО, у якому йдеться про неможливість вести переговори з президентом рф путіним і необхідність посилення обороноздатності України. 

Відповідний указ опублікований на сайті Офісу президента. 

Президент України увів у дію рішення Ради національної безпеки й оборони України від 30 вересня 2022 року "Щодо дій України у відповідь на спробу Російської Федерації анексувати території нашої держави, з метою гарантування безпеки євроатлантичного простору, України та відновлення її територіальної цілісності".

Нагадаємо, що 30 вересня, після засідання ставки верховного головнокомандувача, Рада національної безпеки й оборони України вирішила: 

  • Констатувати неможливість проведення переговорів із президентом рф путіним.
  • Схвалити текст спільного звернення президента, голови Верховної Ради та прем’єр-міністра України до Організації північноатлантичного договору.
  • Кабінету міністрів України підготувати пропозиції щодо багаторівневої системи гарантування безпеки на основі багатосторонніх і двосторонніх угод України, які спрямовані на доведення оборонного потенціалу України до рівня, що забезпечуватиме гарантовану відсіч збройній агресії рф, посилення військової підтримки України з нарощування її оборонних спроможностей, сприяння розвитку оборонно-промислового комплексу й суттєвого збільшення масштабу та обсягів індивідуальної та колективної підготовки українських військовослужбовців.
  • В умовах ескалації з боку рф Кабінету міністрів України забезпечити посилення обороноздатності України шляхом збільшення постачання військово-технічної допомоги Україні.
  • Рекомендувати Верховній Раді України з метою підвищення стійкості держави прискорити прийняття відповідних законопроєктів щодо належного санкційного та іншого реагування на ескалацію з боку рф.