Про результати роботи поліції щодо боротьби з вуличною проституцією

4 года назад 0

Боротьба з вуличною проституцією, звідництвом та сутенерством є одним з напрямів роботи поліції щодо протидії правопорушенням у сфері суспільної моралі. Про це повідомляє відділ комунікації поліції Херсонської області.

Як повідомив начальник відділу боротьби зі злочинами, пов’язаними з торгівлею людьми ГУНП в Херсонській області Олег Шанько, поліцейські постійно проводять організаційні та оперативно-профілактичні заходи щодо попередження і викриття злочинів у вказаній сфері. Так, за 5 місяців працівники поліції склали 65 адміністративних матеріалів у відношенні жінок за ст.181-1 «Заняття проституцією» Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Під час нічного рейду поліцейські виявили на вулицях обласного центру ще 9 жінок віком від 26 до 42-х років, які надавали інтимні послуги за грошову винагороду. Серед них були ті, хто раніше вже неодноразово притягалися до адміністративної відповідальності за подібну «діяльність», а також ті, хто вперше вийшов на «роботу». У всіх однакові причини заняття проституцією – скрутне матеріальне становище, наявність маленьких дітей та хворих батьків. З жінками поліцейські провели профілактично-роз’яснювальні бесіди про недопущення надання інтимних послуг за гроші та складено відносно них протоколи. Такі профілактичні заходи триватимуть і надалі.