Про викрадених окупантами Едема та Рефата Асанових нічого невідомо вже понад 20 днів

2 года назад 0

Не припиняються пошуки братів Едема та Рефата Асанових — жителів села Щасливцеве, Генічеського району.

Російські військові викрали їх ще 3 травня, пише на своїй фейсбук-сторінці голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров:

“3 травня 2022 року близько 12 години дня в дім  до Едема Асанова, мешканця села Щасливцеве, увірвалися озброєні російські солдати. Нічого не пояснивши і не надавши жодних документів, обшукали весь будинок і прибудови у дворі, нічого не вилучили. Після завершення обшуку наказали господареві будинку піти з ними. При цьому рідним Едема Асанова пояснили, що його забирають на один день «для допиту», — пише Рефат Чубаров.

Того ж дня із власних помешкань викрали брата Едема — Рефата Асанова та ще п'ятьох місцевих жителів. Пізніше усіх затриманих відпустили, крім двох братів.

Пошуки рідними Едема та Рефата досі залишаються безрезультатними. Але час від часу з'являється інформація, ніби затриманих відвезли чи то до Нової Каховки, чи то до Мелітополя:

“Нам перевірити достовірність цієї інформації не вдалося, — зазначає голова Меджлісу, — У той же час ми будемо вдячні, якщо після цієї  публікації з'являться люди, які зможуть нам повідомити хоч щось нове про долю Едема та Рефата Асанових”.