Проросійську партію Мураєва «Наші» — заборонили

2 года назад 0

Відсьогодні, 14 червня, в Україні заборонена діяльність ще однієї проросійської партії — «Наші» Євгена Мураєва. Раніше апеляційний адміністративний суд у Львові заборонив партію «Соціалісти», яку в Раді національної безпеки та оборони та Мін’юсті вважають проросійською, та Опоблок .

Згідно з рішенням восьмого апеляційного суду Львова, майно партії «Наші» повинно перейти у власність держави. Хоча партія це рішення ще може оскаржити у Верховному суді.

Зазначимо, що новим Законом «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо заборони політичних партій» строки розгляду таких справ разом з апеляцією скоротили до двох місяців. Про це в інтерв’ю LB.ua розповіла Постійна представниця Верховної Ради України в Конституційному Суді, заступниця голови Комітету ВРУ з питань правової політики, депутатка Ольга Совгиря.

«Ми змінили підсудність таких справ на час воєнного стану. Окрім зміни підсудності, дуже важливо, що ми змінили строки розгляду таких справ. Адміністративна справа про заборону партії вирішується судом першої інстанції протягом місяця після відкриття провадження у справі. Суд апеляційної інстанції також має розглянути справу протягом місяця після відкриття апеляційного провадження. Тобто ми скоротили строки до місяця в першій інстанції й так само по апеляції», – сказала народна депутатка.