Протягом першої декади операції «Зброя» поліція вилучила 15 одиниць незаконної зброї

6 лет назад 0

Впродовж вересня на території Херсонської області проходить поліцейське відпрацювання «Зброя». З початку проведення заходів вже виявлено 29 фактів незаконного поводження зі зброєю та боєприпасами. Про це повідомляє Відділ комунікації області.

Протягом першого тижня відпрацювання із незаконного обігу поліцейські вилучили 4 пістолети, 4 одиниці саморобної зброї, 6 обрізів мисливських рушниць, 1 гвинтівку, 5 гранат, 4 одиниці інших видів боєприпасів та 484 патрони до зброї армійських зразків.

Так у Бериславському районі під час проведення санкціонованого обшуку за місцем проживання 27-річного раніше судимого місцевого жителя поліцейські виявили обріз мисливської рушниці 16 калібру. Заводські номери були знищені кустарним шляхом. Власник зброї пояснив, що знайшов рушницю у лісі та зробив з неї обріз. Зброю вилучено та направлено на дослідження.

Також у Генічеському районі під час огляду домоволодіння 31-річного місцевого жителя поліцейські виявили предмет, схожий на корпус гранати РГД без запалу. Власник пояснив, що він знайшов гранату за межами населеного пункту та зберігав у себе без будь-якої мети.

За всіма фактами відкриті кримінальні провадження за ч.1 ст.263 Кримінального кодексу України "Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами". Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від 3 до 7 років.