Проведення в області літнього курортно-туристичного сезону обговорили на селекторній нараді

3 года назад 0

Тиждень розпочався із селекторної наради щодо обговорення шляхів вирішення актуальних питань розвитку області, до якої долучилися перший заступник голови Херсонської обласної ради Єгор Устинов та заступник голови Херсонської обласної ради Геннадій Лагута.

Так, у ході наради присутні обговорили питання підготовки та проведення в області літнього курортно-туристичного сезону, зокрема детально зупинилися на забезпеченні заходів безпеки відпочиваючих.

Як доповів заступник голови облдержадміністрації Микола Якименко, за даними Головного управління ДСНС в Херсонській області 107 пляжів, 77 з яких обстежено, і лише представники 14 пляжів заключили договори з атестованими аварійно-рятувальними службами, організовано всього 6 сезонних рятувальних постів.

Зокрема, начальник Головного управління ДСНС України у Херсонській області Андрій Павленко акцентував увагу керівників територіальних громад на обов’язковому встановленні рятувальних постів на узбережжях.

Також під час наради обговорили питання роботи місцевих органів влади щодо забезпечення виконання місцевих бюджетів у поточному році та функціонування закладів культури в умовах децентралізації.

У нараді взяли участь також представники структурних підрозділів облдержадміністрації, керівники районів, територіальних громад та міст обласного значення.