Псевдовибори під дулами автоматів: на лівобережжі Херсонщини почалося дострокове “голосування”

8 месяцев назад 0

На тимчасово окупованих територіях Херсонської області колаборанти з «виборчих комісій» у супроводі озброєних російських військових обходять оселі місцевих жителів і “проводять голосування за місцем проживання». 

Про це повідомив Центр національного спротиву.

Зокрема, псевдовибори почалися на Луганщині.

“Це необхідно росіянам, аби приховати відсутність явки у «повноцінному голосуванні», яке відбудеться 8 – 10 вересня” – зазначають в ЦНС.

Раніше така процедура почалась на ТОТ Запорізької та Донецької областей.

Служба безпеки зібрала доказову базу на голову центральної виборчої комісії Росії Еллу Памфілову, яка організовує псевдовибори в тимчасово окупованій території України. Їй повідомили про підозру. Памфіловій загрожує довічне ув'язнення з конфіскацією майна.

Нагадуємо, що в тимчасово окупованих Новій Каховці, Великих Копанях, Скадовську та Голій Пристані на Херсонщині окупанти примушували місцевих жителів отримувати російські паспорти напередодні проведення псевдовиборів. Тим, хто не отримає паспорти до 1 вересня, погрожують конфіскацією майна.

Як Росія порушує міжнародне право, та що робити, якщо вас змушують брати російський паспорт, дивіться у відео Медіаплатформи “Вгору”.