Реалізатора на херсонському Дніпровському ринку судитимуть за розбій

5 месяцев назад 0

Колишнього реалізатора на херсонському Дніпровському ринку Сергія Косенка судитимуть за розбій, який стався в грудні минулого року. 

Слухання справи розпочнеться 13 грудня цього року в Малиновському районному суді Одеси. Про призначення розгляду повідомлено на сайті Судової влади України.

За матеріалами кримінального провадження, оприлюдненими в Єдиному державному реєстрі судових рішень, злочин стався ввечері 4 грудня минулого року.

Приблизно о 18 годині спільник Косенка постукав до квартири херсонця пана Євгена. Коли той відчинив двері, нападник кулаками обох рук вдарив господаря в обличчя, збив із ніг й увірвався до кімнати. Потерпілий намагався поповзом дістатися до ліжка спальні та піднятися. Але нападник продовжував бити його кулаками та ногами по голові, руках, тулубу. Потім вдарив чоловіка ножем під колінний суглоб правої ноги, а своїм коліном притиснув його голову до підлоги й тримав, не дозволяючи рухатися. Тим часом Косенко зайшов за спільником у квартиру й забрав сумку господаря з документами та грошима (3100 гривень), а також два мобільних телефони й наручний годинник. 

За підозрою в причетності до злочину поліціянти затримали Сергія Косенка 6 грудня. Йому тоді виповнилося 26 років. Неодружений, освіта – неповна середня (9 класів), жодної спеціальності не має. До затримання працював реалізатором на Дніпровському ринку в Херсоні. 

У райвідділку поліції молодик добровільно віддав один із телефонів, документи пана Євгена та ніж. Але категорично заперечував свою причетність до розбою. За його словами, він увійшов до помешкання потерпілого, щоб припинити бійку. Але там була така метушня, що він схопив сумку в шоковому стані та втік.

Попри добровільну видачу речових доказів та таку заяву, правоохоронці інкримінували йому злочин за частиною 4 статті 187 Кримінального кодексу України: напад за попередньою змовою групою осіб із метою заволодіти чужим майном, поєднаний із проникненням у житло, насильством, вчиненими в умовах воєнного стану.

Чоловікові загрожує до п'ятнадцяти років позбавлення волі із конфіскацією майна. Наразі він утримується в Миколаївському слідчому ізоляторі. Справа його спільника виділена в окреме кримінальне провадження. 

Сергій Косенко вже відбував строк за ґратами.

У січні та лютому 2017 року він побив та пограбував щонайменше двох перехожих на вулиці Миру. Обидва рази його здобиччю були мобільні телефони.

Останню подію зафіксувала камера спостереження на вході до кафе «Крик Душі». Коли Сергія затримали, його впізнав і перший потерпілий.

Тоді Косенка засудили до чотирьох років ізоляції від суспільства в установі закритого типу. Але у вересні 2019 року за хорошу поведінку він вийшов на волю умовно-достроково.

Читайте також, як іншого херсонця вже покарали за «закладки» амфетаміну. Подробиці – у матеріалі Медіаплатформи “Вгору”.

Винесено вирок Андрію Базалію – колишньому експертові-криміналісту з Херсона, за колабораційну діяльність.  

Направлено до суду обвинувальний акт стосовно керівниці Департаменту розвитку об’єктів комунальної власності Херсонської міської ради Аліси Вербицькій та її підлеглій Світлани Медведковій – які під час окупації міста самі собі нараховували зарплати у 10 разів більше встановлених.