Речниця Сил оборони прокоментувала “вкид” росЗМІ щодо перегрупування військ на Херсонському напрямку

6 месяцев назад 0

Ворог намагається перевірити нашу готовність реагувати на “вкиди” щодо переміщення російських військ або розподілення сил із перевагою на Запорізький чи східний фронт, а потім ретельно очищує публічний простір.

Про це під час прямого ефіру Медіаплатформи “Вгору” повідомила керівниця Об'єднаного координаційного пресцентру сил оборони півдня України Наталя Гуменюк.

“Нагадаю, війна в нас гібридна й інформація – теж зброя. Вкидаючи такі повідомлення, окупаційні війська очікують стрімкої реакції Сил оборони України. Але ми в цій війні вже давно та розуміємося, що ворог намагається нас заплутати”, – додала Гуменюк.

Вона зазначила, те, що військові РФ нервують та роблять такі повідомлення, це хороший знак на даному етапі.

Також Наталя Гуменюк розповіла про перекидування колишніх бійців ПВК “Вагнер” на Херсонський напрямок:

“По-перше, ворог підтягує резерви звідусіль, де їх має. По-друге, ситуація з ПВК «Вагнер» у Росії взагалі складна після бунту, який вони влаштували, після втрати ватажка. Російське військово-політичне керівництво намагається впорядкувати цю ситуацію та вводить малими дозами ці підрозділи в загальне військо”.

За її словами “вагнерівці” вже не мають того потенціалу, який був раніше, але поки вони “військовий колектив”.

“А ось забезпечення вони не можуть собі таке дозволити якісне, оскільки логістика в них підірвана, вона уповільнена та ускладнена нашими діями. Отже, вагнерівці попали в такі самі умови, як і всі підрозділи, які перебувають на цій території. А їх усвідомлення власної елітності тільки додає розбрату. Тобто, внутрішній розбрат, який відбувається в цих підрозділах, це теж елемент нашої внутрішньої роботи”, – додала речниця.

Також Гуменюк розповіла, які фактори ускладнюють роботу Сил оборони на лівобережжі Херсонщини.

Нагадуємо, російські держагентства “РИА Новости” й ТАСС повідомляли зранку 13 листопада, що в Міноборони РФ вирішили перекинути війська “на більш вигідні позиції на схід від Дніпра” на Херсонщині. Згодом ТАСС “анулював” ці заяви, бо їх нібито випадково опублікували. У Центрі нацспротиву спростували інформацію російських ЗМІ про “перегрупування” сил РФ.