«Референдуми» рф на окупованих територіях ніхто не визнає

2 года назад 0

Країни G7 не визнають псевдореферендуми росії на окупованих територіях України, натомість запровадять нові обмежувальні санкції.

Про це сьогодні, 22 вересня, після зустрічі міністрів Великої сімки у Нью-Йорку повідомила глава МЗС Німеччини Анналена Бербок. 

«Міністри закордонних справ G7 і верховний представник (ЄС) рішуче засудили заяву росії про проведення фіктивних референдумів на суверенній українській території, яка тимчасово перебуває під контролем Росії. Будь-які референдуми, що проводяться в умовах російської військової присутності, залякування та насильницької депортації не можуть бути вільними чи справедливими», — йдеться у заяві.

І будь-яка анексія території України стане брутальним порушенням її суверенітету та Статуту ООН. Міністри закордонних справ Великої сімки закликали всі країни засуджувати будь-які референдуми та не визнавати їхні результати.

«G7 також продовжить подальші цілеспрямовані санкції і віддана стійкому економічному та політичному тиску на росію», — запевнила Анналена Бербок.