Рятувальники ДСНС розповіли дітям про свою роботу

6 лет назад 0

5 травня в рамках Тижня знань з безпеки життєдіяльності та з метою навчання підростаючого покоління правильним діям в умовах небезпеки, рятувальники 8-ї Державної пожежно-рятувальної частини провели для школярів Голопристанської гімназії виховну бесіду та продемонстрували пожежно-рятувальну техніку та її спорядження. Про це повідомляє ГУ ДСНС у Херсонській області.

Як свідчить статистика, майже 90 відсотків випадків травмування та загибелі людей під час виникнення надзвичайних ситуацій трапляється через людський фактор. Тому, головним завданням заходу є ознайомлення та навчання населення основам пожежної та техногенної безпеки, роз’яснення питань безпечної життєдіяльності, популяризація професії рятувальника, ознайомлення з тактико-технічними характеристиками пожежно-рятувальної техніки та особливостей роботи підрозділів ДСНС України. Захід розпочався з ознайомлення дітей з основними правилами пожежної безпеки, поведінки під час відпочинку у лісі, дії в побуті, як діяти у разі пожежі чи у випадку виникнення іншої надзвичайної ситуації. Потім рятувальники розповіли про те, як недбалість дорослих і пустощі дітей приводять до пожеж. В рамках заходу було організовано спеціальну виставку, на якій представлено пожежно-рятувальну техніку та спорядження. Під час проведення якої дітям було роздано листівки з основними постулатами дотриманням правил пожежної безпеки у побуті та в екосистемах.

Така зустріч із пожежниками надовго запам’ятається дітям. Проведення подібних заходів безумовно залишає свій слід у свідомості кожної дитини. Дітлахи щиро подякували голопристанським рятувальникам за проведений захід.