Росія намагається зробити з ударів по військових об’єктах у Криму “терористичні акти” — Інститут дослідження війни

2 года назад 0

Наразі рф намагається змістити фокус інформаційної уваги з успішних ударів українських військ по військових базах у Криму. Російське керівництво пробує подати їх як терористичні акти. Це робиться з метою “усунути інформаційний наратив з порушень Росією міжнародного права та закликами Захід оголосити Росію державою-спонсором тероризму”. Про ці маніпуляції уряду рф йдеться у щоденному аналітичному звіті американського Інституту дослідження війни.

Як зазначено у публікації, так званий “голова” окупованого Криму Сергій Аскенов заявив 17 серпня, що Федеральна служба безпеки Росії (ФСБ) у Криму нейтралізувала осередки ісламської організації «Хізб ут-Тахрір» в Джанкої та Ялті. За його словами, організація координувалась українським урядом, але жодних доказів не надав. Тож росіяни і надалі намагатимуться пов’язувати напади на військові об’єкти в Криму з терористичними актами”, щоб підважити міжнародну підтримку України. 

При цьому, у Інституті дослідження війни нагадують: напади на законні російські військові об'єкти цілком підпадають під законне застосування сили і не є терористичними актами.