Росіяни зухвало  відновлюють роботу Генічеського РЕМ, який хочуть націоналізувати

2 года назад 0

Росіяни продовжують безкарно поводитися на тимчасово окупованих територіях України, про це розповідає  24 канал.

Російські окупанти на Херсонщині, яка тимчасово окупована, поводять себе зухвало та супереч  усіх меседжів київських ЗМІ — вони відновляють інфраструктуру, лагодять мережі та обіцяють знизити тарифи. Ну зовсім не як окупанти.

А коли мешканці Херсонщини у соцмережах питають про тариф на транспортування вони зовсім замовкають. Вони не знають що це таке. Ось справжня заміна шиболету «паляниця».

Так, російські окупанти придумали відновити роботу Генічеської районної електричної мережі АТ «Херсонобленерго».

Щобільше, відповідні роботи щодо цього так звані фахівці вже розпочали. Причому, не думаючи провести тендер і зареєструвати його на «Прозорро», з усіма супутніми відкатами.

«Це не перший випадок такої «націоналізації» від російських загарбників. Про схожу схему повідомляли у Маріуполі. Там розташований морський порт, яким вони планують керувати. Весь час, коли за місто точилися бої, в порту стояли судна. Тепер же 34 кораблі росіяни вирішили «націоналізувати». Фактично це можна назвати крадіжкою. Але в окупантів свої закони: судна вже почали перейменовувати та змінювати прапори«, — повідомляє 24 канал.

Варто нагадати, що націоналізація  — передача у власність держави землі, промислових підприємств, банків, транспорту або іншого майна, що належить приватним особам. Націоналізація може здійснюватися через безоплатну експропріацію — конфіскацію, а також через повний або частковий викуп — реквізицію. Якщо Україна у  майданній іпостасі не змогла відати у колективну власність громадське майно, це зробить Росія.