сальдо не з’явився до суду Миколаєва, обвинувальний акт скеровано до Одеси

1 год назад 0

Обвинувальний акт щодо колишнього мера Херсона, депутата Херсонської міської ради, а зараз – так званого “в.о.губернатора” Херсонщини володимира сальдо направлений до суду апеляційної інстанції для визначення територіальної підсудності. Про це йдеться на сайті Центрального районного суду Миколаєва.

“У підготовче судове засідання обвинувачений не з’явився, про дату і час судового засідання повідомлявся належним чином, шляхом публікації виклику до суду в газеті «Урядовий кур’єр» та на офіційному вебпорталі Центрального районного суду м.Миколаєва”, — йдеться в повідомленні.

Окрім цього, прокурор повідомила, що повістка про виклик до суду розміщувалась на офіційному сайті Офісу Генерального прокурора.

Суд поставив на обговорення питання щодо підсудності справи Центральному районному суду м.Миколаєва.

Прокурор зазначила, що при направленні обвинувального акту до суду керувались нормами ч. 9 ст. 615 КПК України, а саме направляли за місцем знаходження органу досудового розслідування, на даний час, це Центральний район м.Миколаєва, а тому правила територіальної підсудності не порушено.

Водночас відповідно до норм КПК України, визначено, зокрема, що кримінальне провадження здійснює суд, в межах територіальної юрисдикції якого вчинене кримінальне правопорушення.

Відповідно до розпорядження Голови Верховного Суду, територіальну підсудність Херсонського міського суду змінено на один з районних судів м.Одеси.

Нагадаємо, володимира сальдо обвинувачують у державній зраді та колабораціонізмі. А також у виправдовуванні нападу росії на Україну.