Сергій Рибалко ініціює створення обласної програми по боротьбі з амброзією

5 лет назад 0

Із кожним роком чутливих до сезонних алергенів людей стає все більше. Одним із найсерйозніших подразників є амброзія полинолистна. Квітковий пилок в період цвітіння амброзії, який припадає на середину серпня і триває аж до жовтня місяця, має надзвичайно високу алергенну дію на організм людини. Кожна квітка викидає в атмосферу мільярди частинок пилку, які можуть розноситися вітром на відстань до 500 км.

Від даного виду алергії, за даними ВООЗ, по всьому світу страждає більше 70 млн чоловік, в Україні – 25% населення. Найбільше страждають херсонці, оскільки таврійський степ та посушливий клімат стали ідеальною платформою для швидкого розмноження і розповсюдження амброзії.

Гостру проблему для Херсонщини підняв голова постійної комісії обласної ради з питань земельних відносин на екології Сергій Рибалко.

«На сьогоднішній день 25% населення країни страждає від алергії. Це страшна цифра. Коли починається сезон алергії, то люди не можуть працювати. І це призводить до великих збитків. Основним алергеном є амброзія. І в цьому році наша комісія розпочала роботу в напрямку боротьби з амброзією та іншими алергічними рослинами. Перший крок – прийняття відповідної обласної програми» , – наголосив Сергій Рибалко.