Школярів з окупованих територій Херсонщини та Миколаївщини зараховуватимуть до миколаївських шкіл

2 года назад 0

Миколаївський міський голова Олександр Сєнкевич дав доручення Управлінню освіти Миколаївської міської ради розробити механізм зарахування дітей з тимчасово окупованих територій, зокрема Херсонської області, до миколаївських шкіл.

Про це міський голова розповів під час свого прямого ефіру, пише Суспільне.

"Якщо є родини з дітьми – школярами, які з певних причин не можуть виїхати з тих територій, Херсон, Каховка, Нова Каховка тощо, і ми чули , що росіяни хочуть новий навчальний процес із 1 вересня за російською методикою, російською програмою, ми зробимо так, що ці діти зможуть онлайн навчатися в миколаївських школах", — сказав Олександр Сєнкевич.

За його словами, школярі зможуть навчатися дистанційно за українськими методиками. Цього навчального року від початку повномасштабного вторгнення 180 дітей з тимчасово окупованих територій закінчували навчальний рік у миколаївських школах.

"Тобто механізм подачі онлайн заявок є, але сьогодні я дав завдання, щоб попрацювали над безпекою персональних даних, щоб не було можливості якось їх дістати хакерам, щоб не наражати на безпеку ані дитину, ані родину. За кілька тижні ми все розробимо, якщо до осені вдасться звільнити якісь території, ми дітей запрошуємо навчатися до Миколаєва, якщо ні, то зможуть навчатися дистанційно", — розповів міський голова.