Шлях до примусу “набувати російське громадянство”: в МЗС України відреагували на незаконну паспортизацію в окупованих областях

2 года назад 0

Міністерство закордонних справ України вважає, що указ російського президента щодо паспортизації відкриває шлях до примусу жителів окупованих Херсонської та Запорізької областей отримувати громадянство рф.

Про це йдеться на сторінці відомства у Фейсбук.

“Незаконна паспортизація на Херсонщині та Запоріжжі, так само як і в Криму та на тимчасово окупованій частині Донецької та Луганської областей, є грубим порушенням суверенітету та територіальної цілісності України, норм та принципів міжнародного гуманітарного права. Указ президента Росії є юридично нікчемним та не матиме правових наслідків”, — зазначили в МЗС.

За інформацією Міністерства, Україна закликає міжнародне співтовариство зупинити Росію, яка скоює злочини проти України та українців:

“Ми вимагаємо негайно ухвалити шостий пакет санкцій ЄС, який включатиме ембарго на російську нафту. Ми також закликаємо міжнародних партнерів прискорити ухвалення рішень про подальше надання Україні озброєння, насамперед реактивних систем залпового вогню”.