Слідчими кримської поліції повідомлено про підозру організаторам злочинної «схеми» вербування громадян України для переправлення мігрантів до країн ЄС

4 года назад 0

30 жовтня поточного року слідчими Головного управління Національної поліції в Автономній Республіці Крим та м. Севастополі під процесуальним керівництвом прокуратури АР Крим повідомлено про підозру організатору та двом виконавцям злочину передбаченого ч. 2 ст. 149 Кримінального кодексу України (торгівля людьми). Про це повідомляє ГУНП в АР Крим та м. Севастополі.

Під час досудового розслідування встановлено, що підозрювані починаючи з 2013 року вербували моряків, які перебували у скрутному матеріальному становищі, з-поміж мешканців тимчасово окупованої території АР Крим та інших регіонів України. Надалі підозрювані шляхом обману експлуатували моряків в якості членів екіпажу для перевезення нелегальних мігрантів (переважно громадян Сирії) з території Турецької Республіки до країн ЄС.

Як раніше повідомлялось, правоохоронці встановили, що на території Херсонської та Миколаївської областей організована група займається переправленням незаконних мігрантів із Туреччини до країн ЄС (зокрема до Греції та Італії). Під час санкціонованих обшуків слідчі вилучили речові докази в рамках кримінального провадження, відкритого за ст. 149 Кримінального кодексу України.

Наразі вирішується питання про обрання підозрюваним запобіжного заходу.