Сьогодні працюватиме 7 гуманітарних коридорів у Донецькій, Луганській та Запорізькій областях – Ірина Верещук

2 года назад 0

В Україні 5 квітня заплановано евакуацію людей із населених пунктів, постраждалих від війни РФ проти України, за сімома маршрутами в Луганській, Запорізькій та Донецькій областях. Про це повідомила віце-прем'єр-міністерка – міністерка з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірина Верещук.

За її словами, в Донецькій області передбачено виїзд людей на власному автотранспорті з Маріуполя до Запоріжжя.

«Попри обіцянки свого керівництва окупаційні війська нікому не дають проїхати до блокадного міста. Останній приклад – це блокування делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в місті Мангуші. Після перемовин уночі їх звільнили та відправили в сторону Запоріжжя», – розповіла Ірина Верещук.

У Запорізькій області запланована евакуація з низки міст. Зокрема, з Бердянська до Запоріжжя люди матимуть змогу виїхати на власному транспорті.

За словами віце-прем'єр-міністра, з Мангуша до Бердянська прямує сім автобусів у супроводі представників Міжнародного комітету Червоного Хреста, які заберуть у місті людей для евакуації до Запоріжжя.

«Крім того, на блокпості у Василівці зараз чекають дозволу на проїзд 15 автобусів для евакуації людей із Бердянська. Після проїзду цієї колони автобусів із міста Запоріжжя запланована відправка додаткових автобусів за маршрутом до Бердянська», – додала вона.

Передбачено також гуманітарний маршрут з міста Токмака до Запоріжжя. Із Запоріжжя вранці запланована відправка автобусів з гуманітарною допомогою для подальшої евакуації, повідомила віце-прем'єр-міністр.

Також погоджено евакуацію в Луганській області:

З міста Сєвєродонецька до міста Бахмута. Місце збору – проспект Хіміків, 28.

З міста Лисичанська до міста Бахмута. Місце збору: ГТВ, квартал 40 років Перемоги; вул. Сосюри, 324.

З міста Попасної до міста Бахмута. Місце збору – вулиця Первомайська, 42.

Із міста Гірського до міста Бахмута. Місце збору – вулиця Гагаріна, 13.