Сьомий пакет — українські пропозиції про нові санкції

2 года назад 0

На минулому тижні Євросоюз ввів шостий пакет санкцій проти Росію. А вже сьогодні Україна запропонувала свій варіант сьомого пакету обмежень, повідомив 8 червня міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

«Я сьогодні підписав лист на ЄС та країни ЄС з пропозиціями щодо того, які наступні санкції бачить Україна… з огляду на те, що Росія все ще націлена воювати, схоже, до останнього росіянина в Україні і продовжує кидати в бій на Донбасі своїх солдатів, санкційний тиск треба підвищувати», — сказав він.

Україна наполягає на нових санкціях якнайскоріше. Адже рф находить всілякі лазівки і всіляко намагається обійти заборони. І часто їй це вдається.

«В основу цього листа ми поклали пропозиції за трьома напрямками. Перший — це нові секторальні санкції у сферах енергетики, фінансів та торгівлі. Другий — це дорожня карта нових персональних санкцій проти російських олігархів, високопосадовців та керівників державних підприємств. Третій — це закриття вже виявлених лазівок для обходу та ухилення від санкцій», — Дмитро Кулеба.

За словами очільника українського МЗС, завдання світу зараз доволі лаконічне – «вбити російський експорт». План дій стосовно посилення санкцій та Дорожня карта енергетичних санкцій — передані всім відповідальним особам, які мають вплив на ухвалення відповідних рішень.

З усіма подробицями Дорожньої карти можна ознайомитись за посиланням.