Співпрацювати з окупантами у Геніческій громаді на Херсонщині погодились лише 4 з 16 старост. Хто вони? — ВІДЕО

2 года назад 0

Співпрацювати з окупантами у Геніческій громаді на Херсонщині погодились лише 4 з 16 старост. Хто саме? І кому окупанти довірили керувати Генічеською міською громадою?

Імена нових прихвостнів окупантів — зрадників, які допомагають російським військовим і спецслужбам тероризувати цивільне населення, захоплювати і кидати на підвали активістів та учасників бойових дій, віджимати ЗМІ, називають у програмі Центру журналістських розслідувань "Питання національної безпеки" з Валентиною Самар від 05.04.2022.  Випуск присвячений тимчасово окупованим територіям Херсонщини.

Отож, імена старост — колаборантів, котрі погодились на співпрацю з ворогом:

Віктор Сєргєєв — строста Новодмитрівського старостинського округу, 

Костянтин Салгалов — староста Петрівського старостинського округу,

Віктор Боєв — староста Червонського старостинського округу,

Віктор Подоляк — Стрилківський старостинський округ (балотувався на місце старости цього округу ще восени 2021, однак люди його не обрали. Тепер Ольга Явдик — староста Стрилківського старостинського округу — відмовилась співпрацювати з ворогом, тож на її місце і призначили колишнього підприємця  Віктора Подоляка. Повідомляється, що зараз він разом з колишнім сільським головою — Олександром Пономарьовим — роздають гуманітарку від російських окупантів.

А тим часом районом від імені окупантів керують:

Генадій Сивак — заняв кабінет голови Генічеської РДА,

Депутат міськради Андрій Клочко проголосив себе мером Генічеська,

Сергій Мухін — призначений керівником відділу освіти,

Богдан Казнавецький — завідувач віддлу культури.

Зазначається, що на освітян і працівників відділу культури здійснюється тиск і примус працювати за російськими вимогами. Російські військові та їхні прихвостні тероризують місцевих людей.

Нагадаємо, раніше СБУ заявляла, що фіксується кожен випадок співпраці з ворогом на тимчасово окупованих територіях. Всі колаборанти будуть покарані.

Детальніше дивітьна на відео: