Спорт Херсонщини у фінансовому занепаді

7 лет назад 0

Однією з проблем спорту Херсонщини стала нестача фінансування. На сьогоднішній прес-конференції на тему «Сучасний стан організації спорту на Херсонщині: проблеми та шляхи їх вирішення» виконуючий обов’язки директора Херсонського вищого училища фізичної культури Херсонської обласної ради (ХВУФК) Валентин Сух розповів про сучасний стан спорту в місті та області.

«Головне завдання ХВУФК – відбір молодих людей, за для того, аби Херсонщина поповнювалась чемпіонами. Але ж як це зробити, якщо фінансування спорту на недостатньому рівні», — прокоментував Сух.

За його словам, заклад зараз має декілька основних проблем. Перша – це відсутність діалогу з керівниками управлінь. На більшість звернень управління «закривають очі» та не дають того, що першонеобхідно для спортсменів Херсонщини.

«Також, не меншою проблема є з харчуванням та забезпеченням інвентарем. При зростанні вартості всього, на цей рік ми отримали лише 82% від торішньої суми на їжу для спортсменів. Участь у змаганнях – велика мотивація для дітей у спорті, але фінансування не вистачає. Занепад спорту через відсутність достатнього фінансування може знищити спорт. Без достатнього рівня забезпечення закладів діти не матимуть бажання і мотивації», — відмітив Валентин Сух.