США планують для підтримки бюджету України щомісяця надавати $1,5 млрд

2 года назад 0

Про це, виступаючи у вашингтонському Центрі імені Вудро Вілсона, повідомив перший заступник помічника державного секретаря США у справах Європи та Євразії Дерек Хоган.

«Ми зосередимося на забезпеченні безперервності функціонування уряду – мова йде фактично про можливість зводити кінці з кінцями, пряму бюджетну підтримку. Ми вже виділили на це $1 млрд і плануємо ще більше – приблизно по $1,5 млрд на місяць протягом наступних чотирьох-п’яти місяців», – сказав помічник державного секретаря США.

У більш довгій перспективі США збираються допомогти Україні відновити звичний режим наповнення бюджету. Також передбачається підтримка приватного сектору економіки, диверсифікації енергоресурсів, відновлення критичної інфраструктури, надання військової допомоги та проведення демократичних реформ.

«І ми можемо дивитися на це крізь призму пакетів допомоги міжнародних фінансових установ – як саме стимулювати проведення реформ в Україні у прив’язці до надання фінансової підтримки з боку МФУ», – сказав Хоган.

Помічник держсекретаря нагадав: на початку російського вторгнення деякі діячі несумнівалися, що Україна швидко складе зброю, але вона виявилася неймовірно витривалою.

«І всупереч планам Путіна конфлікт спонукав до дії не тільки європейські демократії, але й велику частину світу», – підсумував Хоган.