США взялися за українських крадіїв

1 год назад 0

США приступили до контролю дій української влади, яка засвідчила власну неспроможність керувати ресурсами держави під час війни. Тепер витрати американських коштів офісом президента та урядом беруть під контроль спеціальні інституції США. Нагадаємо, США фінансують увесь державний бюджет України, тож контролюватимуть майже все. Передусім моніторитимуть та розслідуватимуть  дії шахраїв і корупціонерів, які зазіхають на допомогу американського народу Україні під час війни.

Ці інституції визначать сфери найвищого ризику шахрайства, марнотратства або зловживань, повідомляє Агентство з міжнародного розвитку США (USAID).

Робоча група складається з офісів трьох генеральних інспекторів – Міноборони, Держдепартаменту та USAID й інших генеральних інспекторів наглядових організацій в усьому уряді США.

Команди вже вирушили до України, щоб добути інформацію з перших вуст. Офіси мають кримінальних слідчих у США та Німеччині, які зосереджені на справах щодо України.

На цю діяльність за рішенням Конгресу виділили додатково $42 млн.

На сайті USAID є заклик «своєчасно та прозоро повідомляти про неправомірні дії, що впливають на підтримку України та її народу з боку Сполучених Штатів».

«Звинувачення у помсті з боку підрядників або грантоотримувачів щодо працівників, які повідомляють про неправомірні дії, що впливають на фінансування з боку США, будуть ретельно розслідуватися», – йдеться у повідомленні.