Свято української музики у Генічеську

6 лет назад 0

Свято справжньої української музики відбулося 18 серпня у Генічеську. Сотні місцевих жителів і відпочивальників відвідали фестиваль «Твоя Країна fest», організований за підтримки Міністерства інформаційної політики України. Про це повідомлє прес-служба ОДА.

Гостям свята дарували свої пісні Фома та «Мандри», «Тартак», Марія Бурмака, Gypsy Lyre та Іванка Червінська.

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Гордєєв подякував Міністерству інформаційної політики України і безпосередньо Міністру МІП Юрію Стецю за організацію фестивалю, а також відзначив: «Сьогодні відомі виконавці України виступали зі своїми найкращими композиціями, спілкувалися з аудиторією, і тим самим створювали дружню культурну атмосферу. Це фестиваль саме української пісні. Як сказав Президент, армія – боронить нашу землю, віра – душу, а мова – серце. Тому важливо робити все, щоб ці істини входили в наше життя, і ми розуміли, що ми є частиною однієї нації. Саме для цього небайдужі патріоти створюють проекти, подібні до Твоя країна fest».

На цьому зробив акцент і голова Генічеської районної державної адміністрації Олександр Воробйов під час відкриття заходу: «Українське мистецтво дуже потрібне нам сьогодні. Ми підтримуємо всі таланти, які присутні на фестивалі. Дякую кожному, хто радіє за Україну».

Основна мета фестивалю – донести якісну сучасну українську музику у найвіддаленіші куточки України, які артисти нечасто включають у свої гастрольні графіки.

Лідер гурту «Мандри» Сергій Фоменко (Фома) поділився емоціями та враженнями від того, як херсонська публіка відреагувала на такий цікавий івент та дещо розповів про нього: «Ми любимо Херсон і Херсон любить нас! Щодо фестивалю, то він не тільки про музику, а й про Україну взагалі. Важливо, що нас підтримує Міністерство і місцеві адміністрації. Головне, що люди і артисти з ентузіазмом сприйняли ідею фестивалю, адже ми відчуваємо потребу у своєму контенті, українських піснях».

У рамках «Твоя країна fest» виступила і народна артистка України Марія Бурмака. 

Після виступу виконавиця розповіла: «У Генічеську я вперше. Фантастична віддача від людей, було відчуття, що ми одне ціле. Це дуже важливо. Разом з командою фестивалю ми робимо своєрідну «децентралізацію», адже приїжджаємо не в обласні міста, а в прикордонні — туди, звідки починається наша країна. Наближаємо українську музику до людей. Сьогодні не лунало жодного політичного гасла, лише пісні про кохання, а це значно більше».