Сучасні аспекти оподаткування аграріїв обговорили фіскали та науковці в ХДАУ

6 лет назад 0

Вчора у Херсонському державному аграрному університеті — одному з провідних вищих навчальних закладів на Півдні України, який готує фахівців для агропромислового комплексу та інших галузей економіки відбувся «круглий стіл» «Актуальні проблеми обліку і оподаткування суб‘єктів господарської діяльності аграрної сфери». До активної участі у заході, окрім науковців, студентів та аграріїв, долучилися фахівці управління аудиту Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі.

Під час засідання присутні активно обговорювали особливості надання суб‘єктам господарювання агропромислового комплексу на конкурсній основі компенсації за залученими у національній валюті банківськими кредитами, особливості кредитування аграрних підприємств.

Особливо жвавий і предметний обмін думками та напрацюваннями викликали питання податкової сфери, а саме: податкового контролю зовнішньоекономічної діяльності аграрних підприємств, сучасних проблем адміністрування податків аграрних підприємств, проблемних аспектів оподаткування сільськогосподарських товаровиробників та особливостей податкової системи для суб‘єктів малого підприємництва.

Усі учасники круглого столу погодились з тим, що спільний пошук шляхів вирішення питань, які хвилюють представників аграрного бізнесу створить передумови для внесення дієвих змін до законодавства з метою підтримки сільськогосподарських товаровиробників та примноження їх прибутків.

Прес-служба Головного управління ДФС у Херсонській області, Автономній Республіці Крим та м.Севастополі