Суд виніс вирок військовому РФ із Донеччини, який воював на території Херсонщини

6 месяцев назад 0

Галицький районний суд м. Львова заочно засудив до 13 років позбавлення волі з конфіскацією всього особистого майна 20-річного Андрія Лишенко, мешканця Шахтарська Донецької області. 

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

У вироку суду вказано, що 24 лютого 2022 року чоловік добровільно прибув до пункту збору мобілізованих терористичної організації «ДНР» у Донецьку. Він отримав військове спорядження, стрілецьку зброю та боєприпаси.

“Лишенко до 1 червня 2022 року виконував завдання ворога на території Херсонської області, пов’язані з веденням бойових дій проти ЗСУ. Він воював у складі 1 роти 5 стрілецького батальйону 113 стрілецького полку мобілізаційного резерву «ДНР», що входить до складу 34 бригади 49 армії РФ”, – йдеться в дописі.

Зазначається, що одним із доказів у цій справі став відеозапис звернення мобілізованих до Володимира Путіна, оприлюднений 2 червня 2022 року проєктом Inform Napalm. 

Раніше Великоновосілківський районний суд Донецької області засудив до 12 років позбавлення волі без конфіскації майна 26-річного Ярослава Бєлєніхіна з Макіївки.

Суд Києва визнав винним у колабораціонізмі 50-річного мешканця села Чорнобаївка Юрія Турульова. Навесні минулого року він очолив окупаційну адміністрацію Чорнобаївської громади.