Суд виніс вирок за держзраду таксисту з Донецька, який воював на боці Росії на Херсонщині

5 месяцев назад 0

Мар’їнський районний суд Донецької області 13 листопада виніс вирок таксисту з Донецька 44-річному Сергію Федосєєву. Він воював на боці російських окупантів в Херсонській і Миколаївській областях. 

Про це з посиланням на вирок суду повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як розповів Сергій Федосєєв, він багато років працював у шахті, а після її закриття окупаційною владою Донецької області був змушений підробляти таксистом. 24 лютого 2022 року його разом із іншими чоловіками виловили й насильно відправили воювати проти України. 

У березні 2022 року він займався облаштуванням позицій окупантів на різних ділянках фронту поблизу Херсона. 

З кінця листопада 2022 року Сергія Федосєєва відправили до Донецька. 9 серпня 2023 року його разом із 11 інших військових бригади «ДНР» відправили рити окопи, де його й взяли в полон ЗСУ.

Як заявив сам Федосєєв, він не хотів воювати проти України. За його словами, до російської окупації Донецької області він мав стабільний заробіток на шахті і мав можливість жити значно краще, а не перебиватися випадковими заробітками як таксист. 

«Жити при росіянах у Донецьку стало як у концтаборі. А навіщо йде ця війна, я не знаю», – зізнався він.

У суді Сергій Федосєєв повністю визнав свою вину. Тож суд визнав його винним у державній зраді і призначив йому покарання – 12 років позбавлення волі з конфіскацією всього майна.

Зокрема, у нього мають конфіскувати автомобілі SKODA RAPID 2013 року випуску і «ВАЗ 2107» 2003 року випуску. 

Нагадаємо, суд Одеси виніс вирок рятувальнику з Херсона Олексію Левченку, підполковнику служби цивільного захисту за колабораціонізм. Після затвердження угоди про визнання винуватості суд дав йому один рік позбавлення волі.