Суд виніс вирок за колабораційну діяльність колишньому експерту-криміналісту з Херсона

5 месяцев назад 0

Колишнього експерта-криміналіста з Херсона визнали винним у колабораційній діяльності та засудили до 15 років тюрми з конфіскацією майна.

Про це повідомила Херсонська обласна прокуратура.

Окрім цього, чоловіка строком на 15 років позбавили права надавати публічні послуги, обіймати посади у владних, правозахисних та правоохоронних органах.

Прокурори в суді довели, що засуджений добровільно пішов на співпрацю з окупаційною владою. 

У травні 2022 року він обійняв посаду «начальника лабораторії наркотичних засобів та психотропних речовин, лікарських засобів та отруйних речовин, вибухових речовин та продуктів пострілу» в незаконному правоохоронному органі – «Експертно-криміналістичному центрі ГУ МВС у Херсонській області». 

На посаді, чоловік виконував обов’язки покладені на нього окупаційною владою, чим сприяв функціонуванню новостворених незаконних правоохоронних органів, забезпечуючи становлення і зміцнення окупаційної влади РФ на тимчасово окупованих територіях України, йдеться в дописі.

Фото зі сторінки "Чесно"

За даними “Чесно”, ідеться про Андрія Базалія – до повномасштабного вторгнення працював оперуповноваженим у ГУНП у Херсонській області.

Раніше ми писали, що Галицький районний суд Львова виніс заочний вирок 53-річному Геннадію Старцеву. Його заочно засудили на 15 років позбавлення волі з конфіскацією всього належного йому майна.

Мар’їнський районний суд Донецької області 13 листопада виніс вирок таксисту з Донецька 44-річному Сергію Федосєєву. Він воював на боці російських окупантів у Херсонській і Миколаївській областях.